Arbeidsparticipatie

 Baanbrekers

Baanbrekers biedt namens de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk een vernieuwende en coöperatieve manier dienstverlening aan werkgevers en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

HOB-traject (Huis, opleiding, baan)

Integrale aanpak, waarbij met zowel groepsaanpak als individuele aandacht statushouders intensief begeleid worden naar een positie op de arbeidsmarkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van voorlichtingen, gerichte doelgroep-trainingen en extra communicatielessen voor de werkvloer. De werkgever wordt ook begeleid in het aannameproces van statushouders. Eventueel wordt gebruik gemaakt van proefplaatsingen/werkervaringsplaatsen. Doel is altijd reguliere arbeid en/of gecombineerd met studie. Kennis van de mens/cultuur en van de arbeidsmarkt is de basis van deze aanpak.

Baanbrekers

Zanddonkweg 14

5144 NX Waalwijk

 

T: 0416 - 67 10 00

E: info@baanbrekers.org

Broodje Aap & Linke Soep

Broodje Aap & Linke Soep wil mensen op een praktische, positieve en smakelijke manier laten meedoen in de Tilburgse samenleving. Het is een interculturele lunchservice met een positief verhaal. Het gaat daarbij om meer dan eten alleen: in onze lunches staat ontmoeting centraal. Broodje Aap & Linke Soep wordt een plek waar oude en nieuwe Tilburgers en bedrijfsleven elkaar ontmoeten en verrijken. Waar verbindingen worden gelegd voor opleiding, werkervaringsplaatsen en stages.

 

Broodje Aap & Linke Soep

Boomstraat 131

5038 GP Tilburg

 

T: 06 4270 3596

E: info@broodjeaaplinkesoep.nl

Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Diplomawaardering  

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs onderzoekt de afdeling Diplomawaardering en Onderwijsvergelijking van SBB (stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) buitenlandse opleidingen in het beroepsonderwijs om deze te vergelijken met Nederlandse middelbaar beroepsopleidingen. Ruim 70 procent van aanvragen bij SBB zijn van mensen in het proces van integratie met een vluchtelingen achtergrond. De mensen die voor hun integratieproces de Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) doorlopen, vragen gratis een diplomawaardering aan. Klik hier. 

 

Heb je vragen stel ze aan Rianne Huiberts, adviseur diplomawaardering bij SBB

T: 06 2574 3926

E: r.huiberts@s-bb.nl

 

Diamant-groep

De Diamant-groep biedt een traject aan wat speciaal gericht is op statushouders. In dit traject worden de statushouders gekoppeld aan een begeleider die kennis heeft van en begrip heeft voor de cultuur waar ze vandaan komen. De begeleider neemt ze mee in de wereld van de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze krijgen workshops over werknemersvaardigheden, Nederlandse instanties, zoals de Belastingdienst, de Nederlandse taal en sociale vaardigheden.
 
Diamant Groep Flyer Statushouders Traject
PDF – 1.0 MB 146 downloads

Diamant-groep

Lineke Giesen

T. 06 5510 1303

E. lineke.giesen@diamant-groep.nl

 

Jos Groenendaal

T. 06 3455 0832

E. jos.groenendaal@diamant-groep.nl

ContourdeTwern

Het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) van ContourdeTwern bemiddelt tussen mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten en organisatie die vrijwilligers zoeken. Je kunt hier ook terecht met al je vragen over vrijwilligerswerk.

- Dongen - Goirle - Hilvarenbeek - Heusden - Oisterwijk - Tilburg - Waalwijk -

Leerloods

De Leerloods biedt maatwerktrajecten aan in de gemeenten Dongen, Goirle en Hilvarenbeek.

 

Maatwerktrajecten Leerloods

De Leerloods geeft mensen met een uitkering intensieve ondersteuning, zodat zij zich kunnen ontwikkelen richting de arbeidsmarkt. Alle deelnemers krijgen individuele coaching en maatwerk training. Met de deelnemer wordt er een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, waarbij er is ingespeeld op de kwaliteiten waarover hij/zij beschikt.

Leerloods

De Hak 14

5107 RG Dongen

 

E: bas@leerloods.nl

More2Win

Jaarlijks worden er in Nederland zo'n 600 sportevenementen georganiseerd met allemaal hetzelfde probleem: het vinden van  voldoende gemotiveerde vrijwilligers. Tegelijkertijd vinden statushouders moeilijk een baan: 90% van hen zit 2,5 jaar nadat zij een verblijfsvergunning hebben gekregen nog werkloos thuis. Het Refugee Team van More2Win brengt deze uitdagingen samen. Dit vrijwilligersteam van statushouders gaat aan het werk bij sportevenementen in de stad. Zo leren onze teamleden nuttige vaardigheden en komen statushouders in contact met stadsgenoten en de Nederlandse werkmentaliteit. Als tegenprestatie voor de werkzaamheden van het Refugee Team brengt de evenementenorganisatie het team in contact met het netwerk van sponsoren, leveranciers en bedrijven. Met een goede referentie op zak, helpen we de statushouder met het vinden van een passende baan, stage of opleidingsplek. Deze aanpak werkt met succes, meer dan 90% van de teamleden is 10 maanden na plaatsing nog steeds aan het werk!

Refugee Team

Torenallee 3

Eindhoven

 

T: 06 275 563 66

E: info@refugeeteam.nl

Stichting Sarban De Toekomst

Project Silk Road

Doel: Het bieden van kansen aan vluchtelingen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat zij zelfredzaam worden waarbij participatie en ontplooiing voor vluchtelingen in de horeca centraal staat, van werknemer tot restauranthouder. Tevens staat de ontwikkeling van de persoonlijke en theoretische vaardigheden daarbij centraal.

Duurzaamdienstverband

  • Startmoment: Januari 2020, juli 2020, januari 2021 en juli 2021
  • Looptijd: begeleiding naar duurzame dienstverband buiten Silk Road Restaurant binnen 1 jaar waarbij per start deelname sprake is van betaald arbeid
  • Rooster: 24 uur per week betaald werk

BBL-traject (opleiding en betaald werk)

  • Startmoment: september 2020 en september 2021
  • Looptijd: MBO 1 duurt in beginsel 1 jaar bij goede inzet. MBO2 duurt 2 jaar maar bij goede inzet en uitzonderlijke resultaten kan het in 1 jaar.
  • Rooster: 2 dagen per week theorie en 24 uur per week betaald werk
  • Kosten: Wij vragen van de deelnemers aan het BBL traject om schoolgeld ad 240 EURO per jaar te betalen. Indien een schooljaar goed wordt afgesloten (goede inzet) zal het bedrag ad 240 EURO terug betaald worden aan de deelnemers. 

Wij werken samen met De Rooi Pannen en NT2 docenten zodat deelnemers een erkende diploma kunnen behalen. Zodra MBO2 opleiding succesvol is afgerond is hiermee de startkwalificatie behaald. Daarnaast zullen deelnemers per start werken/BBL traject eigen inkomsten genereren. De deelnemers werken allen in erkende leer- werkbedrijven.

Vereisten voor aanmelding: vluchtachtergrond, geen betaalde baan of betaalde baan zonder toekomstperspectief, afstand tot de arbeidsmarkt, de wil en motivatie hebben om zelfredzaam te worden, 16 jaar en ouder, taalniveau A1 en affiniteit met horeca.

Stichting Sarban de Toekomst

Rabia Alizadah

(medeoprichter, coach, sociale onderneemster)

T: 06 4622 6942

 

Rahima Alizadah

(medeoprichter)

T: 06 3877 4464

 

E: info@sarbandetoekomst.nl

Transvorm

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT)

Iedere regio van Transvorm heeft een Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) opgesteld. In een RAAT staan de ambities om de personele tekorten binnen de sector Zorg en Welzijn te bestrijden. Dit gebeurt in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen.

Binnen de regio Midden-Brabant zijn er reeds een tweetal projecten gericht op de aanpak van de arbeidsmarktproblematiek:

  • het project ‘Transmuraal leren, denken én doen’ (mogelijk gemaakt via het Regionaal Investeringsfonds),

  • het Regioplan voor de branche VV&T.