Arbeidsparticipatie

Baanbrekers

Baanbrekers biedt namens de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk een vernieuwende en coöperatieve manier dienstverlening aan werkgevers en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

HOB-traject (Huis, opleiding, baan)

Integrale aanpak, waarbij met zowel groepsaanpak als individuele aandacht statushouders intensief begeleid worden naar een positie op de arbeidsmarkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van voorlichtingen, gerichte doelgroep-trainingen en extra communicatielessen voor de werkvloer. De werkgever wordt ook begeleid in het aannameproces van statushouders. Eventueel wordt gebruik gemaakt van proefplaatsingen/werkervaringsplaatsen. Doel is altijd reguliere arbeid en/of gecombineerd met studie. Kennis van de mens/cultuur en van de arbeidsmarkt is de basis van deze aanpak.

Baanbrekers

Zanddonkweg 14

5144 NX Waalwijk

 

T: 0416 - 67 10 00

E: info@baanbrekers.org


Broodje Aap & Linke Soep

Broodje Aap & Linke Soep wil mensen op een praktische, positieve en smakelijke manier laten meedoen in de Tilburgse samenleving. Het is een interculturele lunchservice met een positief verhaal. Het gaat daarbij om meer dan eten alleen: in onze lunches staat ontmoeting centraal. Broodje Aap & Linke Soep wordt een plek waar oude en nieuwe Tilburgers en bedrijfsleven elkaar ontmoeten en verrijken. Waar verbindingen worden gelegd voor opleiding, werkervaringsplaatsen en stages.

 

Koksopleiding

Broodje Aap & Linke Soep
Boomstraat 131, 5038 GP Tilburg
T: 06 4270 3596
E: info@broodjeaaplinkesoep.nl

Voor wie:

Organisatie:

Inhoud:

Startdata + aanmelden:

Kosten:

Kandidaten die graag geschoold willen worden in een praktijk omgeving (keuken).

Broodje Aap Linke Soep en Stichting Werkvloer

Opleiding keuken medewerker i.c.m. taalles

Op aanvraag via jorrit.hermes@tilburg.nl

Reeds betaald via subsidie

BALS Flyer Koksopleiding
PDF – 582,2 KB 204 downloads

Stichting Sarban De Toekomst

Doel: Het bieden van kansen aan vluchtelingen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat zij zelfredzaam worden waarbij participatie en ontplooiing voor vluchtelingen in de horeca centraal staat, van werknemer tot restauranthouder. Tevens staat de ontwikkeling van de persoonlijke en theoretische vaardigheden daarbij centraal.

Wij werken samen met De Rooi Pannen en NT2 docenten zodat deelnemers een erkende diploma kunnen behalen. Zodra MBO2 opleiding succesvol is afgerond is hiermee de startkwalificatie behaald. Daarnaast zullen deelnemers per start werken/BBL traject eigen inkomsten genereren. De deelnemers werken allen in erkende leer- werkbedrijven.

Kosten: Wij vragen van de deelnemers aan het BBL traject om schoolgeld ad 240 EURO per jaar te betalen. Indien een schooljaar goed wordt afgesloten (goede inzet) zal het bedrag ad 240 EURO terug betaald worden aan de deelnemers. 

Stichting Sarban de Toekomst
E: info@sarbandetoekomst.nl

Rabia Alizadah (medeoprichter, coach, sociale onderneemster)
T: 06 4622 6942

Rahima Alizadah (medeoprichter)
T: 06 3877 4464

Project Silk Road

Voor wie:

Organisatie:

Inhoud:

Startdata + aanmelden:

Kosten:

 

Kandidaten die een (betaalde) baan willen in de horeca, met taalniveau minimaal A1.

Sarban

Praktijkgerichte opleiding en coaching. Na proefplaatsing van een maand een contract voor minimaal 28 uur per week.

Oktober 2020. Aanmelden via jorrit.hermes@tilburg.nl

€5000 (bij start €2500, na 6 maanden €2500, financiering vanuit WSP)

Project Silk Road Tilburg
PDF – 267,3 KB 188 downloads

Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Diplomawaardering  

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs onderzoekt de afdeling Diplomawaardering en Onderwijsvergelijking van SBB (stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) buitenlandse opleidingen in het beroepsonderwijs om deze te vergelijken met Nederlandse middelbaar beroepsopleidingen. Ruim 70 procent van aanvragen bij SBB zijn van mensen in het proces van integratie met een vluchtelingen achtergrond. De mensen die voor hun integratieproces de Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) doorlopen, vragen gratis een diplomawaardering aan. Klik hier. 

 

Heb je vragen stel ze aan Rianne Huiberts, adviseur diplomawaardering bij SBB

T: 06 2574 3926

E: r.huiberts@s-bb.nl

 


ContourdeTwern

Het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) van ContourdeTwern bemiddelt tussen mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten en organisatie die vrijwilligers zoeken. Je kunt hier ook terecht met al je vragen over vrijwilligerswerk.

- Dongen - Goirle - Hilvarenbeek - Heusden - Oisterwijk - Tilburg - Waalwijk -


Leerloods

De Leerloods biedt maatwerktrajecten aan in de gemeenten Dongen, Goirle en Hilvarenbeek.

 

Maatwerktrajecten Leerloods

De Leerloods geeft mensen met een uitkering intensieve ondersteuning, zodat zij zich kunnen ontwikkelen richting de arbeidsmarkt. Alle deelnemers krijgen individuele coaching en maatwerk training. Met de deelnemer wordt er een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, waarbij er is ingespeeld op de kwaliteiten waarover hij/zij beschikt.

Leerloods
De Hak 14
5107 RG Dongen
E: bas@leerloods.nl


More2Win

Jaarlijks worden er in Nederland zo'n 600 sportevenementen georganiseerd met allemaal hetzelfde probleem: het vinden van  voldoende gemotiveerde vrijwilligers. Tegelijkertijd vinden statushouders moeilijk een baan: 90% van hen zit 2,5 jaar nadat zij een verblijfsvergunning hebben gekregen nog werkloos thuis. Het Refugee Team van More2Win brengt deze uitdagingen samen. Dit vrijwilligersteam van statushouders gaat aan het werk bij sportevenementen in de stad. Zo leren onze teamleden nuttige vaardigheden en komen statushouders in contact met stadsgenoten en de Nederlandse werkmentaliteit. Als tegenprestatie voor de werkzaamheden van het Refugee Team brengt de evenementenorganisatie het team in contact met het netwerk van sponsoren, leveranciers en bedrijven. Met een goede referentie op zak, helpen we de statushouder met het vinden van een passende baan, stage of opleidingsplek. Deze aanpak werkt met succes, meer dan 90% van de teamleden is 10 maanden na plaatsing nog steeds aan het werk!

Refugee Team
Torenallee 3
Eindhoven

 

T: 06 275 563 66

E: info@refugeeteam.nl


Transvorm

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT)

Iedere regio van Transvorm heeft een Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) opgesteld. In een RAAT staan de ambities om de personele tekorten binnen de sector Zorg en Welzijn te bestrijden. Dit gebeurt in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen.

Binnen de regio Midden-Brabant zijn er reeds een tweetal projecten gericht op de aanpak van de arbeidsmarktproblematiek:

  • het project ‘Transmuraal leren, denken én doen’ (mogelijk gemaakt via het Regionaal Investeringsfonds),

  • het Regioplan voor de branche VV&T.