Informatie in eigen taal 

Gezondheid

Gezond in Nederland is een initiatief van Pharos, GGD Kennemerland, GGD Amsterdam en GGD Gelderland-Zuidom de zelfredzaamheid in relatie tot gezondheid van vluchtelingen en statushouders in Nederland te vergroten. Zij bieden informatie over gezondheid en zorg in Nederland aan in verschillende talen: Arabisch (Syrië), Farsi, en Tigrinya. Op de Facebook pagina's worden informatie over gezondheid en zorg, en voorlichtingsmateriaal in de vorm van korte video's en infographics geplaatst. Ook bieden zij de mogelijkheid om vragen stellen over gezondheid en zorg. Daarnaast heeft gezond in nederland een youtube kanaal met informatieve video's in eigen taal.

 

Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie heeft een aantal beeldverhalen gemaakt over veelvoorkomende psychische problemen: ADHD, autisme, depressie, gedragsstoornissen en trauma. Deze beeldverhalen zijn ook beschikbaar in het Arabisch, Pools en Tigrinya.


Covid-19

Pharos - Informatiemateriaal Corona 

Pharos biedt begrijpelijk informatiemateriaal (ook in printversie) aan over Corona in de talen:Nederlands, Arabisch, Chinees (traditioneel en vereenvoudigd), Engels, Farsi, Frans, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya en Turks. 

Voor toegang ot het informatiemateriaal gebruik onderstaande knop

Rijksoverheid - communicatiemiddelen voor inburgeringsplichtigen

De rijksoverheid biedt communicatiemiddelen aan om inburgeringsplichtigen informeren over de maatregelen die van invloed kunnen zijn op het inburgeren. Beschikbaar in de talen: Arabisch, Engels, Frans, Somalisch, Spaans, en Turks. 

Voor toegang tot de communicatiemiddelen gebruik onderstaande knop:

Persconferentie in eigen taal

Op de website van GlobalTalk bieden zijn vertalingen van de corona-personconferentie in de 8 veel voorkomende vreemde talen in Nederland aan. Het gesproken Nederlands is vertaald en te horen bij de beelden van de persconferentie voor:  Arabisch (Marokko), Arabisch (Syrië), Berber, Farsi, Engels, Pools, Tigrinya, en Turks.

Voor de persconferentie in eigen taal gebruik onderstaande Knop:


Wegwijs in Nederland voor Eritreeërs

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een reeds informatieve video's in het Tigrinya geplaatst op Youtube. De video's geven informatie over het dagelijks leven in Nederland. De animatievideos stippen een breed scala aan onderwerpen aan, varierend van noodsituaties, tot geldzaken en kinderen op school.

De video's zijn te bekijken via onderstaande knop: